Sneeuwschoenwandelen in Vorarlberg

0
7 dagen
Burserberg
Burserberg
Min Age : 18
Max People : 6
Introductie

In Vorarlberg bij Bludenz zoeken we de mooiste plekjes op in het Brandnertal en Schruns en verderop bij de Silvretta met de skiliften onder handbereik. Dit betekent dat we heel veel mogelijkheden hebben om mooie dagtochten te maken vanuit het Landal Park Brandnertal gelegen in Burserberg.

Er is keus uit zeker tien verschillende tochten. Afhankelijk van het weer en de conditie van de deelnemers zullen we hier een selectie uit maken in de zes dagen dat we dagtochten zullen maken.

Hieronder staat een mogelijke indeling van de week en de benodigdheden. Het programma kan ter plaatse worden aangepast afhankelijk van de condities en weersomstandigheden.

Locatie begin en einde reis

Landal park Brandnertal

Inbegrepen in de reissom

 • IML gids gedurende alle tochten
 • 7 nachten in Landal Park Brandnertal

Niet inbegrepen in de reissom

 • Heen- en terugreis
 • Kosten voor maaltijden zoals ontbijt, lunch en diner
 • Liftpas (indien we daar gebruik van maken)
 • Persoonlijke uitgaven

Overig

 • Sneeuwschoenen, lawinepieper en sonde en schep zijn verplicht en te huur
 • Overdekt parkeren en laadmogelijkheid in het Landal Park
 • Lunchpakket kunnen we maken bij het ontbijt
 • Eigen appartement 2, 4 of 6 persoons met sauna tegen meerprijs te boeken
Kleding en uitrusting

Elke dag kan het weer anders zijn. We lopen over sneeuw, zorg dus voor waterdichte en hoge schoenen (Categorie B of C). Goede regenkleding is noodzakelijk indien het regent of sneeuwt. Daarnaast je persoonlijke uitrusting voor ‘s avonds en in je vrije tijd. Vergeet ook je zwemkleding niet want er is een heerlijk zwembad in het complex. 
Het avondeten zullen we afwisselend in het appartement of in een restaurant in de nabije omgeving doen.

 • 30-40L dagrugzak
 • Regenkleding: waterdichte broek en jas
 • Warme isolerende laag (dons en/of fleecetrui)
 • Thermo onderkleding, twee sets met korte en een met lange mouwen/pijpen
 • Hanschoenen, muts en gamaschen
 • Wandelstokken en minimaal 1.5 liter water mee per dag
Beschrijving

Dag 1Aankomst in het appartement

Vanaf 15:00 inchecken bij de receptie op eigen gelegenheid. Om 18:00 gezamenlijk diner in het restaurant van Landal, voorstelronde en korte introductie.

Dag 2Inlooptocht naar de Schwarzkopf (1754m)

Vandaag beginnen we met de technieken van het sneeuwschoenwandelen en oefenen we met pieperzoeken. We starten in het park op de parkeerplaats en lopen via de Alpe-Rona afwisselend door een dicht bos en open velden. We oefenen verschillende technieken van het sneeuwschoenwandelen. Bij de Furklaalpe op 1620m stoppen we voor de lunch die je bij je hebt. Daarna gaan we pieperzoeken oefenen in het open veld bij deze onbemande hut. Nog een uurtje naar de Swharzkopf en met de aangeleerde technieken zullen we om de beurt even voorop lopen om te oefenen. Rond 16u zijn we weer terug in het appartement en kun je in de sauna of even zwemmen om je op te frissen. De avond is ter vrije besteding.

Dag 3Wannakopf (2032m)

Vandaag gaan we eerst met de auto een stukje (half uurtje) richting het zuiden. Bij het kerkje van Barholomaberg parkeren we en doen we meteen de sneeuwschoenen onder. Via een aantal besneeuwde weilanden komen we steeds hoger en na drie uur bereiken we de Wannakopf. Daar lunchen we meteen ook want het uitzicht is hier prachtig! De afdaling gaat via een iets andere route over Monteneu (1883m) waarbij we steeds een mooi uitzicht hebben op het hele dal richting Silvretta. Rond 15u zijn we weer bij de autos en een klein uurtje later in het Landal park.

Dag 4Tschengla rondje

Vandaag is een mooie combinatie van lopen en genieten! We starten in het park, gaan over oude jagerspaadjes dwars door het bos en komen bij Fuchsbau uit. We vermijden zoveel mogelijk ski-piste, hoewel we deze niet helemaal zullen ontlopen vandaag. Na Fuchsbau gaan we het bos weer in en na 2 uur lopen komen we bij restaurant Frood, waar we kunnen lunchen (eventueel met zelf meegebracht eten of daar te bestellen). Op tijd vertrekken we verder, richting de Loischkopf, die we binnen twee uur hebben bereikt. Dit is ook een geliefd tourski doel, dus helemaal alleen zijn we niet. Via de korste weg dalen we af en zijn op tijd weer terug in het appartement.

Dag 5Kreuzjoch (2261m)

Vandaag gaan we weer met de auto een stukje (half uurtje) richting het zuiden. Bij de Golmer bergbaan parkeren we en nemen we de skilift naar Gruneck. Het is daar druk, daarom gaan we met de sneeuwschoenen onder direct weg van de piste en na een kwartier zijn we in niemandsland! Via de Aussere Golm en de Platziser Joch lopen we naar de Keurzjoch (2261m). Na een korte lunch volgen we de graat in oostelijke richting, en via de Latschatzkopf en Golmer Joch bereiken we weer de skilift. Een prachtige tocht met drie toppen en een mooie graatwandeling met vrij uitzicht in alle richtingen!

Dag 6+7Wiesbadener Hutte

Deze tweedaagse tocht is speciaal! We vertrekken met de auto naar Partenen en parkeren daar bij de Vermuntbahn. Eenmaal boven stappen we in een busje dat ons door tunnels naar de Silvretta-Bielerhoogte brengt op 2037m. Na een korte snack doen we de sneeuwschoenen onder en lopen langs de Silvretta-Stausee (die wellicht met ijs bedekt is) naar het Ochsental. Een prachtig dal dat ons leidt naar de Wiesbadener Hutte. Hier zullen we eten en overnachten!
De volgende dag gaan we, afhankelijk van de sneeuwcondities, over het hoger gelegen pad terug door hetzelfde dal of over het Radsattel via het Bieltal weer terug naar het Silvretta stuwmeer waar we uiterlijk om 17u het busje nemen dat ons naar de skilift en de autos zal brengen. Een prachtige tweedaagse tocht met een overnachting in de hut!

Dag 8Vertrekdag

Na het ontbijt is het vertrek naar huis rond 9:00. Indien je heel vroeg wilt vertrekken kan dat natuurlijk ook.

Photos

Proceed Booking